mandag den 22. december 2014

Juletraditioner. Glædelig travlhed.

Hvis det skulle være gået din næse forbi, så er det snart jul, og jul er lig med traditioner. Jeg har et lidt ambivalent forhold til traditioner, på den ene side er de ret hyggelige, men på den anden side, så synes jeg også, at man kan være for bundet af dem. Der er dog nogle traditioner og vaner, som jeg godt kan lide at holde fast i, når julen begynder at nærme sig. Herunder følger et uddrag af de traditioner, jeg nu har mig.


Min første og vigtigste tradition er Tim Burtons klassiker Nightmare Before Christmas, jeg har desværre ikke fået set den i år endnu, men jeg kæmper en indædt kamp for at finde tid, og er overbevist om, at det nok skal kunne lade sig gøre. Filmen handler måske ikke sååå meget om jul, som den gør om uhygge og Halloween, men ikke desto mindre er det en fremragende film, der er lavet i stopmotion. Den skal du lige tage at se ved lejlighed.

 

Før jeg begynder for meget på den anden tradition, så vil jeg gerne starte med at lige at melde en "no homo". For jeg er da mand nok til at indrømme, at jeg synes, at det kan være hyggeligt at se filmen Love actually. Det er naturligvis ikke den mest maskuline film at se, men jeg synes sgu den er hyggelig, og jeg kan da godt fange mig selv i at knibe en bette tåre, når jeg ser den. Det er sgu en sød samling fortællinger der lige passer ind i juletiden. Jeg vil anbefale at se den med en du holder af, ser man den alene kan man sgu godt føle sig lidt ensom (indsæt emoji med store øjne og røde kinder).


Det er åbenbart et tilbagevendende tema for mig, men det er sgu bare biografen altså. Jeg ved ikke helt hvorfor det er noget andet her i julen, måske er det fordi, der altid kommer en kæmpe blockbuster sådan lige op til jul. De sidste tre år har det været hobbitten, men i år har der sgu været mange film, så jeg er slet ikke færdig endnu.


Indrømmet, så er det sgu længe siden jeg har set Gremlins, men de står stadig for mig som en juletradition og en juleklassiker, nok mest fordi de foregår om julen, men også fordi jeg altid så dem i mine yngre dage. Tror jeg vil se, om jeg kan grave dem op et eller andet sted her i år, det kunne da være skægt nok.


Jaja, bare rolig, den her er selvfølgelig også på listen. Den sjoveste og bedste julefilm der er lavet. Home alone. Jeg tænker ikke, at det er nødvendigt at komme med en større præsentation af den, i kender den jo alle sammen alligevel. Det er som om, at det ikke er rigtig jul, før man har set den - i år er selvfølgelig ingen undtagelse. se den før din nabo.


Nuvel, du er måske ved at regne lidt ud, at der er en nørd gemt i mig. Men her i de mørke tider, kan jeg godt lide at se de HELT store film. Det inkluderer selvfølgelig, Ringenes Herre, Harry Potter og Star Wars. Der er ikke en tradition for hvilken, det er nok bare der, hvor lysten lige taget mig hen. Men det er sådan det er. I går gik jeg lidt ved siden af de tre ovennævnte og så Tom Cruise-filmen Edge of Tomorrow, og den var faktisk anbefalelsesværdig, det er højpumpet sci-fi action, som faktisk fungerer ret godt. Sååå der var lige en lille anbefaling sneget ind.


Det var lige et bette udsnit af alle de lækre traditioner jeg kunne grave op. Julen kan være en ekstra travl tid. Som i kan se, så indebærer mine traditioner for det meste at se en eller anden klassisk film, så de undviger måske ikke så meget fra dine, forskellen er, at jeg skriver dem ned og poster her på bloggen ;-)
Der er sgu så meget gaveræs og alt mulig andet der kan være med til at stresse, så det er vigtigt at koble af foran fjernsynet engang i mellem. Jeg ved ikke, om det er det sidste blogpost, jeg har skrevet inden jul, men hvis jeg skulle forsømme at skrive det til jer, så må i have en ekstra lækker jul med alle jeres kære omkring jer. Vi ses jo nok i byen d. 25. december, givet at du kommer til Aalborg naturligvis, hvis ikke, så ses vi bare.

Herunder får du lige en lille julehilsen fra Billy Mack, sangen er ikke særlig god, men den er sgu skæg og fra Love Actually.
I øvrigt, så ved alle jo, at den bedste julesang er Chris Reas Driving home for christmas, det kan selvfølgelig ikke diskuteres. Hej hej.

/Marty out


Ingen kommentarer:

Send en kommentar